Без реклама 

sample image Пълната забрана на рекламата e една от успешните политики за намаляване... Още...

Спазване на забраната 

sample image Необходим е по-строг контрол на забраната за пушене... Още...

Опростена опаковка 

sample image Опростената опаковка е важна мярка за намаляване на търсенето... Още...

Фондация АДРА - България

Фейсбук на АДРА-България

АДРА – България е създадена през 1992 г. като част от голямото семейство на АДРА - Интернешънъл. За краткото си време на съществуване е помогнала на стотици хора чрез дарения на медицинска техника – рентгенови апарати, стерилизатори, мамографи, ЕКГ, ехографи, операционни маси, инвалидни колички. Осигурила е чрез дарители и е разпределила стотици тонове хранителни продукти, дрехи, медикаменти, парични помощи, предназначени за пенсионери, за домове за сираци, за стари хора, за лица с физически, психически и умствени увреждания, за деца с психически разстройства и физически увреждания, за болници и училища, за затвори, за съюзите на: слепите, глухите и инвалидите, за общински центрове за социални грижи и др.

АДРА – България работи с:

Насочвайки се към специфичните нужди за нашата страна, АДРА – България следва областите на работа на АДРА – Интернешънъл:

-          Икономическо развитие: Дава помощи с цел отделни личности и бедни семейства да подобрят качеството на живота си чрез обучение за извършване на дадена дейност или чрез придобиване на занаят.

-          Изхранване: Развива програми, насочени към разрешаване на глобалния проблем за глада. Дейности с цел увеличаване на добивите, напояване, залесяване и всякакви други селскостопански начинания, имащи за цел увеличаване доходите на хората.

-          Здравеопазване: Подобрява здравето на хората чрез медицинска помощ и превантивна медиина.

-          Хуманитарна помощ при бедствия: Спешна помощ за жертвите на природни и предизвикани от човека бедствия; осъществяване на краткосрочни и дългосрочни програми за изхранване на бежанци, както и грижи за медицинското им обслужване, снабдяване с вода, храна и подслон.

-          Образование: Оказва помощ чрез образователни програми, насочени предимно към децата и жените, с цел да се преодолее неграмотността им.

 

16900114 10211560561637317_1149231110_n

Евгения Мирославова_Тошева_-_Плакат_и_визуална_комуникация_-_1_курс_-_Game_Over

Сигнал по телефона 

Сигнали по телефонаНа телефон 0700 20 009 от цялата страна можете да подадете сигнали за нарушения, свързани с нарушения на действащата забрана за тютюнопушене.

Подайте e-сигнал 

sample imageЕлектронна форма за подаване на сигнали за установени нарушения на действащата забрана за тютюнопушене чрез платформата за граждански контрол. Към формата...

Контакти 

Колицията за живот без тютюнев дим 
тел. 0882 374000, д-р Гергана Гешанова,
координатор на коалицията,
ел. поща: ggeshanova<at>gmail.com
бул. “Сливница” 257, ет.3,
София 1202